donderdag 30 april 2015

Kom proeven van samen huizen in Vlaanderen, België, en ruimer ! Weekend van 16 en 17 mei 2015


 
De vijfde editie van de Open Dag Samenhuizen komt er aan !
En, ze mag gezien worden: we zijn fier jullie een ruim aanbod van woongemeenschappen in verschillende fasen van ontwikkeling en bewoning te kunnen presenteren: de prille initiatiefgroepen en de oude rotten in het vak, en alles daar tussen in. Ze ontvangen jullie met open armen ! 
Een volledig overzicht van alle deelnemende groepen op resp. zaterdag en zondag vind je op deze kaart. Alsook per dag in bijlage.
 
Gemeenschappelijk wonen is immers aan de orde. Dat blijkt niet alleen in België zo te zijn maar in heel Europa: ook in Nederland, UK en Frankrijk kan je projecten gaan bezoeken.
 
 

Schuif mee aan tafel
Deze vijfde editie staat in het teken van betrokkenheid, een thema dat door de Nederlandse collega's gelanceerd werd. In Vlaanderen pikken we hierop in met de organisatie van "samentafels": bezoekers brengen hun piknik/potluck/... mee en de deelnemende woongemeenschappen voorzien een tafel waaraan gezellig kan gepraat worden over gemeenschappelijk wonen, het reilen en zeilen van het project, de opstekers en de valkuilen,....
In West-Vlaanderen ben je welkom in POPERINGE en BRUGGE; in Oost-Vlaanderen in LOVENDEGEM, GENT, SINT-NIKLAAS, LEBBEKE en HAALTERT; in Antwerpen in DEURNE en MECHELEN; in Vlaams-Brabant in WOLVERTEM, BOUTERSEM, LEUVEN en HOEGAARDEN; in Brussel in MACHELEN en SCHAARBEEK; in Limburg in PEER, ALKEN, WELLEN, SINT-TRUIDEN, 
BORGLOON en TONGEREN.
 

Foto's, fietsen en feest
Cohousing La Grande Cense, ten zuiden van HALLE, legt je in de watten: naast je bezoek wordt je daar getrakteerd op de kersverse fototentoonstelling rond het thema betrokkenheid. Fotografe Saskia Sercu selecteerde foto's uit de eigen cohousing, maar ook van collega-samenhuizers in Vlaanderen. Zeker de moeite dus om eens te gaan kijken !
In Brussel bezoeken we twee projecten samen met een gids van Brukselbinnenstebuiten.
In Gent kan je aansluiten bij een fietstocht, en in Limburg doen ze het met scooters en Limburgse vlaaien,...
Met deze waaier aan diverse projecten, inclusief gemeenschapshuizen en kangoeroewoningen, maken we er graag samen met jullie en alle initiatieven een groot feest van !
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten